MISJA

Misją Fundacji jest działanie na rzecz zwiększenia świadomości ekonomicznej i finansowej społeczeństwa oraz niwelowania wykluczenia cyfrowego i ekonomicznego, a także działanie na rzecz osób zagrożonych wykluczeniem społecznym poprzez wspieranie postaw przedsiębiorczych, innowacyjnych i obywatelskich w społeczności lokalnej.

DZIAŁANIA

Wspieramy
małe nowo powstałe organizacje oferując nasze usługi komercyjne na specjalnych preferencyjnych warunkach.

Pomagamy zadłużonym osobom "wyjść na prostą" oferując nieodpłatne doradztwo w zakresie możliwości ogłoszenia upadłości konsumenckiej.

Jako Przedsiębiorstwo Społeczne zatrudniamy osoby zagrożone wykluczeniem społecznym oraz osoby 50+. Tworzymy środowisko pracy, w którym rezlizują się nasi pracownicy - współtworząc zespół przyjaznych osób spełniających się zawodowo.

NAJBLIŻSZE PLANY

Wprowadzenie systemu "inkubacji" dla nowopowstałych organizacji, który poprzez nieodpłatne świadczenie usług z zakresu min. księgowości czy Wirtualnego Biura pozwoli na ich łatwiejszy start.

DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZA

Zaspokajamy kompleksowo potrzeby firm i organizacji z zakresu min:

-prac biura rachunkowego,

-"Wirtualnego Biura"  - udostępniamy adres do rejestracji Twojej firmy/organizacji, zapewniamy obsługę korespondencji,

-dodatkowych usług: obsługa prawna, postępowania upadłościowe, usługi poligraficzne.

Copyright (c)2020, All Rights Reserved.
Fundacja Novum, ul. Płocka 75, 87-800 Włocławek Telefon: 609 015 009
NIP : 8883146834 REGON : 386816857 KRS : 0000855604